FOR HVEM?

Alle som har en veiledertjeneste organisert gjennom Ung baptist. Andre som snakker med ungdommer om tro, liv og tjeneste.

HVOR?

Ressursheftet for veiledere kan leses hvor som helst. I tillegg webinar-veilederkurs på en skjerm nær deg.

PRIS?

Gratis

VEILEDERKURS

Veiledning i Ung baptist er avtalte og målrettede samtaler om tro, liv og tjeneste.

For tiden har Ung baptist to ulike ledertreningsprogrammer hvor veiledningssamtaler inngår som en viktig del av kurset: Basic og Emmausveien. Regler for og tips om veilederrollen er samlet i dokument: «Samtale – ressurshefte for veiledere i Ung baptist».

Hensikten med et ressurshefte for veiledere i Ung baptist er todelt. På den ene siden håper vi det kan være til inspirasjon og hjelp for den enkelte veileder. På den andre siden er det et redskap for å kvalitetssikre veiledningen som blir tilbudt baptistungdommer i Norge.  Alle veiledningsrelasjoner er unike, men det behøves noen felles verdier og kjøreregler. «Samtale» er et forsøk på å sette ord på disse.

I innledningen til veiledningsheftet står det hvilke deler som kan leses, bør leses og leses. Merk at det ikke er lov å starte opp veiledningssamtaler organisert gjennom Ung baptist uten at veilederen har lest og forstått de avsnittene som leses. De tar for seg krav til veilederen og trygghet for deltakeren. I kapitlet «Veiledning i Ung baptist» gjelder dette: «Kontrakt» og «Politiattest». I kapitlet «De ti bud» er dette: «2. Be for deltakeren», «4. Overhold taushetsplikt» og «5. Finn egnet sted».

I den første samtalen blir veiledningskontrakten gjennomgått og signert. Kontrakt kan lastes ned her: Basic, Emmausveien.

Webinar-veilederkurs blir avholdt i løpet av høsten. Kurset går på kveldstid og varer cirka en og en halv time (maks to timer). Innholdet er en gjennomgang av de avsnittene i ressursheftet som leses, deling av erfaringer og meningsutveksling på bakgrunn det veilederne har lest om veiledning i Ung baptist.

KONTAKT

Sveinung Vaagen
Konsulent for lederutvikling:
452 34 508
sveinung@ungbaptist.no

Last ned Samtale – ressurshefte for veiledere her.

KONTRAKT

Last ned veiledningskontrakt her:

Basic

Emmausveien

Datoer

[fusion_events cat_slug=”regionale-veilederkurs” number_posts=”15″ columns=”3″ picture_size=”auto” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Kontakt Oss

Veilederkurs