En livsstil hvor tro praktiseres i hverdagen

NB: Dette drives nå under navnet “Etter Kristus-felleskap”

[Gå til ny nettside]

Ungkloster er fellesskap der man søker sammen i bønn, måltider og tjeneste, der man deler det man har og lærer av hverandre, der man bor sammen eller møtes jevnlig. Det er en invitasjon til en annerledes hverdag med rytmer og rammer preget av fellesskap med hverandre og fellesskap med Gud.

Vi kaller det Ungkloster – et nytt uttrykk for en eldgammel måte å følge Jesus på.

Tidlig om morgenen venter jeg på deg, Herre.
Dag etter dag strever jeg for deg, Herre.
Midt på lyse dagen tenker jeg på deg, Herre.
Når jeg taler og hviler, gleder jeg meg over deg, Herre.
Når jeg ber og leser, lærer jeg av deg, Herre.
Om natten og i søvne hviler jeg i deg, Herre.

– Ray Simpson

Elementer

Ryggraden i det vi gjør er fellesskapet – det hverdagslige fellesskapet med Gud og med hverandre.

Vi deler det vi har av mat og ressurser med hverandre, og med de lidende rundt oss.

Tjene hverandre i fellesskapet, tjene i menigheten og i lokalmiljøet: vi tror dette er slik Jesus inviterer oss til å leve.

Vi ønsker å la oss forme etter Jesu forbilde, og vi tror vi gjør dette ved å jevnlig samles rundt Bibelen og dele av hverandres og andres visdom.

I alt dette ønsker vi å vokse – som disipler, som mennesker og som fellesskap. Vi tror at vekst skjer i fellesskapet og ved å ha et disiplinert bønneliv der vi søker stillhet og Gud også hver for oss.

Rytmer

Vi ber sammen hver dag mandag til fredag, på avtalte tidspunkt som passer for fellesskapet. I tillegg til fellesbønn har hver person sin egen stilletid.

I Ungkloster har vi felles matinnkjøp. Vi søker å spise flest mulig måltider sammen, og at det jevnlig inviteres andre på middagsbesøk.

Det legges opp til avsatt tid for hvile i løpet av uka. Det forventes at den enkelte setter av en dag for sabbatshvile i uka, der Gud får fylle deg opp med energi og liv. I tillegg drar en på retreat eller lignende en gang i året.

Vi møtes ukentlig for det vi kaller en klostersamling. Her kommer vi sammen for å lære mer om Bibelen og det kristne livet, og hvordan praktisere dette. Vi vil lære om Gud, og lære om hverandre.

I løpet av måneden skal du ha en jevnlig tjeneste i din menighet. Dette kan være alt fra rengjøring og gartnerarbeid til barne-og ungdomsarbeid og leksehjelp. Det er også forventet at du deltar jevnlig i et gudstjenestefellesskap.

I løpet av en måned forventes det at en har flere treffpunkt med naboer og folk i lokalmiljøet. Gruppa hjelper hverandre til å gjennomføre dette.

Gruppa lager systemer for handling, rydding og renhold, og møtes jevnlig for å ta for seg praktiske spørsmål. Slik skaper vi sammen et sted der det er godt å bo og invitere til.

Den enkelte vil bli koblet til en individuell veileder for samtaler omtrent hver 6. uke, som skal være til støtte og hjelp for den enkelte. Det vil også være gruppeveiledning omtrent hver 6. uke med koordinator og annen veileder.

Vil du vite mer?

Besøk vår hjemmeside og finn mer informasjon om dette prosjektet og våre kontakter.

Fredrik

fk@areopagos.no

Støtt dette prosjektet!

Vil du bli en støttespiller eller venn til Ungkloster? Sjekk ut ungkloster.no/støtte, og registrer deg! Besøk ungbaptist.no/giver for å bli fast giver eller gi en enkeltgave, eller gi penger til vår egen VIPPS-konto #24256. Takk for at du støtter opp om dette viktige arbeidet!