5.-11. august, 2023

Gå til påmelding!
Velkommen til sommerleir 2023!
Dette er en leir for deg som skal starte på ungdomsskolen og oppover. Det er en leir med fokus på Jesus, fellesskap og moro på vakre Vegårtun leirsted.
Årets leirprester er Agnar Sæli og Rebekka Holt.
Pris: (øker med 150kr 1.juli)
Telt: 1350kr
Rom uten bad: 1650kr
Rom med bad: 2100kr
For de som skal ta tog anbefaler vi disse togtidene:
5. august (ankomst Vegårshei) – Oslo 16:40, Stavanger 17:08
11. august (avreise Vegårshei) – Oslo 15:11, Stavanger 14:39
Husk å gi beskjed til din lokale leder om du skal ta tog, så får vi hentet alle på togstasjonen.
Etter innsjekk på lørdagen blir det grilling.
Følg med her, på Ung baptist sin instagram (@Ungbaptist) og ungbaptist.no for oppdateringer om ulike aktiviteter, tema for finmiddagen, program og annet!
Ta kontakt med leirstaben hvis du har noen spørsmål.
Mvh leirstaben
Elisabeth Bækkelie (leirsjef), Tim SolWoong Kim, Kjell Einar Mong Granholt, Sara Faugstadmo Berg, Sung Hlawn Ching og Hege Kristine Eikland

Mer info:

  • Finmiddag

Vi arrangerer finmiddag en av dagene på leir. Det blir middag som vanlig, men det er også mulighet for å pynte seg litt ekstra, kanskje litt underholdning, og dessert. Noen år har vi tema for middagen, det kan for eksempel være “film og serie”, “monocolor” eller “galla”, her kan du da velge å kle deg ut fra det temaet og det blir litt ekstra pynt i matsalen. Hvis det er et tema for finmiddagen får du vite det i forkant av leiren av din leder eller på sosiale medier/nettsiden. Det er også lov å komme som du er!


  • Misjonsdag

Misjonsdagen er et av høydepunktene på leir! Vi skal samle inn penger til et godt formål, tidligere har vi samlet inn penger til Myanmar og Kongo. I forkant av misjonsdagen har vi et misjonsmøte hvor vi får vite mer om prosjektet vi er med på å støtte. På selve misjonsdagen pleier vi å ha misjonsløp og misjonsmarked.

Misjonsløp er et løp hvor en skaffer seg sponsorer som kan sponse med fast beløp eller et beløp per runde du løper. Løpet varer i 20 minutter og runden er ca. 200 meter. Her er det muligheter for å skaffe mange sponsorer før leiren! 

Her er et forslag til en melding som du kan sende ut til familie, venner og folk fra kirka for å skaffe sponsorer hvis du skal være med på misjonsløpet:

Hei! 

Jeg skal være med på misjonsløp på baptistenes ungdomsleir i sommer! Da skal jeg være med å løpe for å samle inn penger til årets misjonsprosjekt. Vil du sponse meg? Du kan enten sponse et beløp per runde jeg løper, eller sponse meg med et fast beløp. Løpet varer i 20 minutter, og løypa er ca. 200m. 

Jeg hadde blitt så glad hvis du vil sponse meg og være med å gi penger til årets misjonsprosjekt!

Hilsen xxx.

Misjonsmarkedet settes opp før løpet og her kan du selge tjenester, produkter eller underholdning til inntekt for misjonsprosjektet. Du må selv ha med utstyret du trenger til boden din, og vi vil helst at hver ungdomsgruppe skal bidra med minst én bod. Du kan ikke regne med at du har tilgang til kjøkkenet før misjonsmarkedet.

Eksempler på boder tidligere år: jukebox/karaoke, fruktspyd, kaste vannballonger og svamper på noen frivillige, vafler/sveler, neglelakk, gjette hvor mange karameller i boksen (med premie til vinneren), glittertatoveringer, vandrende søppelkasse, flettebod, bruktbod, vitser.

Så her er det mange kreative muligheter for å samle inn penger, og som resulterer i en gøy dag!

 

  • Kurs

Vi holder flere kurs i løpet av leiren som deltakerne kan melde seg på. Kursene innebærer teoretiske og praktiske deler, og vi er så heldig å få meg dyktige og engasjerte mennesker når vi arrangerer kurs. Deltakerne får kursbevis og mye nyttig kunnskap etter kurset! 

  • Møter og undervisning

På leiren har vi morgen- og kveldsmøte hver dag. På morgenmøtet er det bibelundervisning fra leirprestene. Etter morgenmøtet er det bibelgrupper der man snakker sammen om hva man har lært og hvordan det påvirker livet man lever.

På kveldsmøtene er det lovsang, andakt og tid for refleksjon. Her er det også mulighet for å prate med en voksen, bli bedt for og tenne et lys for en situasjon man tenker på. Disse møtene er ofte høydepunktene for mange!

Alle møter er obligatoriske å være med på.


  • Åpen scene

En av kveldene på leir så skal vi ha Åpen scene! Har du et talent, en vits eller en noe gøy som du vil vise frem? Meld deg på åpen scene! Det er alltid veldig god stemning og vi heier hverandre frem med applaus og jubelrop. Du melder deg på i løpet av leiren.


  • Stedskamp

På leiren er det hvert år noe som blir kalt for stedskampen. Her er sjansen din til å representere ditt hjemsted på en god måte. De forskjellige stedene møter hverandre i ulike konkurranser for å kåre vinnerene av stedskampen, en stor ære og premie til verdige vinnere. Her er det lurt å ta med alle fra ditt hjemsted, for det lønner seg å ha med forskjellige mennesker med ulike talenter, for man vil bli testet i mange ting! La det beste stedet vinne!


  • Aktiviteter

Hver dag på leir så blir det ulike aktiviteter som du kan være med på! Vi prøver alltid å ha noe for enhver smak. Om du liker sport, spill eller annen morro så håper vi at du skal finne en aktivitet som du liker. Noen aktiviteter som stedskampen og misjonsdagen er obligatoriske, mens andre kan du melde deg på. Vi pleier ofte å ha turneringer som du kan melde deg på i løpet av leiren. Kanskje laget ditt vinner i år?


Vegårtun leirsted ligger i Vegårshei kommune i Agder. Det er enklest å komme seg til leiren med bil eller tog. Vi kjører fram og tilbake til togstasjonen, si ifra til din lokale leder så vi får oversikt over hvem som må hentes. Leirstaben kommer med anbefalte togtider.

Leirstedet består av et hovedbygg med møtesal og matsal, to internater med rom uten bad, et internat med rom med bad, seks leiligheter og en gymsal. I tillegg ligger leirstedet idyllisk ved vannet Vegår, så det blir mange muligheter til bading og moro i løpet av leiren. Det er en ballbinge og volleyballbane, kanoer til utlån, flytebrygge, og vi legger til rette for andre aktiviteter.

I internatene og leilighetene er det puter og dyner til sengene. De som sover i telt må ta med eget. Hvis man glemmer dynetrekk, håndkle eller lignende er det mulig å leie av leirstedet.

Lommepenger: det blir kiosk hver dag, og en dag hvor vi samler inn penger til et misjonsprosjekt. Det er mulig å betale med kontant, kort og vipps.

Mer informasjon om leirstedet finner du på Vegartun.no


  • Pakkeliste

Pakkeliste:

Bibel og skrivesaker

Hverdagsklær (klær til all slags vær. Sjekk værmeldingen!)

Varme klær til kvelden

Pysj

Badetøy

Noe du kan løpe i på misjonsløpet (hvis du skal være med)

Håndkle

Sengetøy og laken

Telt, madrass og sovepose hvis du skal sove i telt

Toalettsaker

Solkrem og solbriller

Lader til mobil

Penger til kiosk og misjonsdagen