I Norge har det vært en sterk kultur for trosopplæring av 9.-klassinger som fokuserer på bibelen og grunnleggende sannheter om Gud og mennesket og ikke minst erfaring fra å være involvert i det kristne fellesskapet.
Når unge setter av et år til å bli bedre kjent med troen, gir dette ledere en mulighet for å knyttet sterkere bånd til egne ungdommer og til å invitere unge utenfra til å bli med. Hvis man bare har noen få tenåringer, så kan det være en god idé å samarbeide med andre kirker i lokalt, eller dra på felles leir med andre fra Ung baptist.
For miljøer som er mer fleksible på alder, så kan det også være en idé å starte ét eller to år tidligere eller å samle flere årskull slik at det blir en større gruppe. Undervisningen som du finner i disse ressursene er også et godt utgangspunkt i forbindelse med dåpsopplæring.
Spørsmål om samarbeid eller felles leir?
Ta gjerne kontakt med Ung baptist
Ulike ressurser for trosundervisning
"Khrihfa Zumhnak" (norsk: "Kristen tro") er skrevet av Bawi Tha Kung og utgitt av Norway Chin Christian Federation(NCCF). Boken inneholder 12 temaer om Bibel, Gud, Menneske og Synd, Jesus, Den hellige ånd, Frelsen, Dåp med mer. Den brukes av mange Chin-menigheter i Norge til trosopplæring. Boken er skrevet på Chin/Lai.
Pinse Ung har lagat tentro-materiell som ligger tilgjengelig på nett for 3000 kr pr. gruppe. Materiellet forutsetter deltakelse på introduksjonskurs som arrangeres hver høst. Dette opplegget er ganske komplett med både elevbok, slides, grafikk og lærerveiledning. Kan være lurt å sjekke hvilke tema som finnes der før man kjøper.
Nettside: tentro.no
"Hva er greien med...?" kan være et godt utgangspunkt for et undervisningsopplegg. Boken har tilhørende opplesning av kapitlene og "ekspert-podkast" for fordypning.
Ung bapist bokomtale: ungbaptist.no/post/bok-hva-er-greien-med
Nettside: www.hvaergreienmed.no
“Smak og se” er et relativt nye ressurser fra Awana og Imi-kirken. Lærermanualen koster 2000 kr krever deltakelse på info-samling i begynnelsen av juni.
Nettside: smakog.se
En del pastorer har jobbet lenge med tematikkene og vil kanskje ha ressurser liggende. Spør gjerne noen du kjenner.