top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbiblen | Vår 3

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.







1 Ildovnen

Dagens historie er om ildovnen. Og temaet er «Det koster å tro». I dag så blir mange forfulgt for sin tro. Slik kristne har blitt gjennom alle tider. Det er urettferdig og vondt å tenke på. Vi kan oppleve det vanskelig i Norge også, gjennom mobbing og forskjellsbehandling, men ikke på samme måte. La oss be for dem som blir forfulgt for sin tro. Må du Jesus være hos dem!












2 Daniel i løvehulen

Dagens historie er om Daniel i løvehulen. Og temaet er «Å sette Gud først». Daniel setter Gud først, koste hva det koste vil. Våg å stå som Daniel, sang vi i en barnesang når jeg var liten. Det både inspirerer og gjør at jeg kjenner jeg mange ganger kommer til kort. Det er så mye som både trenger og stjeler tid og fokus. Men å sette av litt tid fast til Gud handler først og fremst om at vi prioriterer nettopp det. Det er ikke alltid vi får til så lenge, men litt tid ødelegger ikke for det andre, det blir som med ballene og risen i andakten, og så er det fine at Gud alltid er med oss. På jobb, skole og i fritid. Er vi vant til en fast kort tid med han, så blir det fortere en vane at vi til stadig tar han med i alt vi står i og møter.















3 Jona i fisken

Dagens historie er om Jona og fisken. Og temaet er «Å lyde Gud». Å lyde Gud høres så alvorlig ut. Og det er det jo, men husk at Gud er god og vil oss det beste. Derfor er det å lyde også alltid til vårt beste selv om det iblant ikke kjennes slik. Tenk bare på Jona og alt han måtte gjennom etter at han var ulydig mot Gud. Men Gud ville redde Ninive og han trengte Jona til det. Det var til det beste for både Jona og Ninive. Å lyde Gud er godt.












4 Jesus kaller Peter

Dagens historie er Jesus kaller Peter. Og temaet er «Jesus gjør oss til menneskefiskere». Menneskefisker er et ord ikke alle forstår. Det er viktig å huske når vi snakker om denne fortellingen til barn. Jesus gjør et under der han hjelper Peter å samle inn så mange fisk at garnene holder på å sprekke. Og dem som ikke hadde fått noe tidligere! Peter skjønner at det er noe spesielt med Jesus og utbryter: «Gå fra meg, for jeg er en syndig mann». Jesus sier til Peter at gjennom å følge ham så skal han gjøre Peter til menneskefisker. Og det skulle Peter få være med om. Samle mennesker til tro og etterfølgelse av Jesus. Han kaller oss til det samme. For et spennende oppdrag!














5 Peter går på vannet

Dagens historie er Peter går på vannet. Og temaet er «Jesus gjør oss modige». «Jesus spør om du er tøff nok» var en sang som var problematisk for meg som barn. For jeg visste jo svaret. Jeg var jo ikke det. For mange andre så var det en sang til inspirasjon, så der er vi ulike. Jeg tenker at å se det fra motsatt side er bedre. Altså ikke så mye fokus på hva vi kan klare for Jesus, men heller hva han kan gjøre i oss. For det må starte hos ham! Og Jesus gjør oss modige! Jesus går på vannet først. Først da tør Peter gjøre det samme. Kaste seg ut i åpen sjø og gå mot Jesus. Etter som jeg ble større så vokste det frem et ønske om å være modig for Gud. Fordi jeg var blitt glad i ham. Jeg tror det var Gud som skapte det ønsket. Og selv om jeg iblant kommer til kort så har jeg også gjort ting jeg før ikke torde. Jesus gjør oss modige!












6 Den ubarmhjertige tjeneren

Dagens historie er den ubarmhjertige tjeneren. Og temaet er «Å tilgi som Jesus». Tilgivelse er et begrep som må behandles med omhu. På en side er det det fineste av alt. Fordi gjennom å komme til Jesus så får vi motta tilgivelse og starte på nytt. Med blanke ark. Og det er også godt å tilgi andre, fordi å bære på nag og bitterhet det gjør oss ikke godt. Men det vanskelige er at mange sliter med dype skader og sår som er påført dem av andre. Og der kan ord om å tilgi virke som uoppnåelige krav. Det blir for vanskelig. Når vi snakker om tilgivelse så skal vi gjøre det på en tydelig og fin måte, men samtidig ha i mente at tilgivelse er vanskelig for noen. Også barn. Da er det viktig å se tilgivelse som en prosess og ikke et krav. Et mål å komme til en gang gjennom samtale og hjelp. Jesus, hjelp oss å tilgi som deg!












7 Påskemåltidet

Dagens historie er om påskemåltidet. Og temaet er «La oss feire nattverd». Nattverd og barn har ulike menigheter ulike praksiser rundt. I det jødenes påskemåltidet så ble historien om utgangen fra Egypt viderefortalt gjennom måltidet. «Hvorfor gjør vi dette?», skulle den yngste spørre gjennom måltidets ulike deler. Og så skulle den eldste forklare. «Hver gang dere gjør dette, forkynner dere Herrens død helt til han kommer», sier innstiftelsesordene. Uansett hvilken praksis vi har for deltakelse så er nattverden et viktig sted å videreformidle barn og unge evangeliet om Jesus. Brødet og vinen er jo så tydelige symboler på det Jesus gjorde for oss. La oss feire nattverd i sammen!















8 Jesus tilgir Peter

Dagens historie er Jesus tilgir Peter. Og temaet er «Jesus spør: Elsker du meg?». Dagens fortelling er en av de vakreste og mest rørende fortellingene i bibelen. Om Peter og Jesus som møtes etter oppstandelsen. Peter må svare på ett spørsmål: «Elsker du meg?». Det å elske Jesus er umulig uten først å ha opplevd Jesu kjærlighet. «Vi elsker fordi han elsket oss først», forklarer Johannes. Gjennom tegnefilmbibelen så har dette vært målet. Å la barna høre, lære, erfare Guds kjærlighet til oss. Og så er dette et spørsmål vi alle i løpet av livet må svare på. Jesus spør: «Elsker du meg?»









Recent Posts

See All
bottom of page