top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbibelen | Vår 2

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.








1 Gud taler til Samuel

Dagens historie er om Gud som taler til Samuel som liten gutt. Og temaet er «Å høre når Gud taler». Det å høre Guds stemme høres fort ut som noe for de spesielle, slik som profetene i det gamle testamentet. Men Gud talte også den gangen til folket gjennom ordene i loven. Og Gud taler til oss på mange måter! Den viktigste måten er gjennom bibelen. Men han taler også gjennom andre mennesker og gjennom sin ånd til vårt indre menneske. Det er ikke noe for de spesielle, men for alle oss vanlige mennesker. Da er det så fint å lese historien om at det er den lille gutten Samuel som hører Guds stemme.















2 David og Goliat

Dagens historie er om Davids kamp mot Goliat. Og temaet er «Jeg er trygg hos Jesus». Kampen mot Goliat er en godt brukt og kjent metafor. Fordi vi alle kjenner oss så igjen i den. Vi står iblant ovenfor noe som oppleves for stort til å klare, håndtere eller mestre. David møter kjempen uten rustning og med kun en slynge som våpen. Men David sier: «Jeg kommer mot deg i navnet til Herren hærskarenes Gud». Det er hva vi også kan gjøre, møte det store, vanskelige og umulige sammen med Gud. Nei, det finnes ikke et tryggere sted å søke hjelp, eller å være, enn hos Jesus!












3 David og Saul

Dagens historie er om David og Saul. Og temaet er «Å gjøre rett er ikke alltid lett». Det er så mye å lære av Davids holdning i denne historien. Ikke minst i møte med det å håndtere mennesker som gjør oss ondt. David velger å møte det onde med det gode. Selv om han har et løfte fra Gud om å bli konge, så velger han ikke å gjøre det lette for å få en snarvei til kongsmakten, nei han gjør det rette og sparer Sauls liv. Så la oss gjøre det rette og overvinne det onde med det gode.














4 Sakkeus

Dagens historie er om Sakkeus. Og temaet er «Jesus ser deg». Det å bli sett er så viktig for oss. Du har sikkert erfart det selv, hvor fint det er når folk husker navnet ditt når du ikke forventer det. Du er sett! Prøv å ha det som vane at du særlig lærer deg navnene raskt på dem som dukker opp i barn, tweens eller ungdomsarbeidet. Hils på dem og gjenta navnet deres når du hilser på. Og bruk navnet ekstra mange ganger første gang. Det kan hjelpe deg å huske. Men enda viktigere er å snakke med og bli kjent med dem! Når man er sett så er man mye mer åpen for å høre! Slik som Sakkeus var. Jesus fikk selvsagt komme hjem til Sakkeus, han så ham jo!












5 Kvinnen som fikk syndene tilgitt

Dagens historie er om Kvinnen som fikk syndene tilgitt. Og temaet er «Jesus lar oss starte på nytt». Nåde er det fineste ordet jeg kjenner til. I det ordet så ligger det så mye annet som kjærlighet, tilgivelse, nye sjanser, gave, gratis, ferdig, gjenopprettelse, liv! Denne historien handler om en dame som har opplevd dette. Nåden var mottatt, syndene tilgitt, livet var nytt og tårene strømmet i glede. Hun elsker så høyt fordi hun er tilgitt så mye, sa Jesus. Det handler ikke om at hennes synder var verre enn Simeon sine eller våre. Vi er alle syndfulle. Men hun hadde sett hvor mye hun var tilgitt og elsket. Og hun så at nå kan jeg starte på nytt. Det kan jeg også. Og du!!












6 Jesus vekker Lasarus fra døden

Dagens historie er om Jesus som vekker Lasarus fra døden. Og temaet er «Jesus er oppstandelsen og livet». Sorg er noe vi alle møter. Og det er det tyngste livet gir oss. Så vi må tore å snakke om dette på en god måte med barn og unge hos oss. For flere av dem har opplevd sorg, enkelte ganger på kraftigere måter enn vi voksne. Da kan vi på en naturlig måte løfte frem det sterke himmelhåpet vi har i troen vår. At Jesus er oppstandelsen og livet. At han er herre over liv og død slik han viser i fortellingen om Sakkeus. Og at en dag så skal vi leve med ham i all evighet.












7 Triumftoget på palmesøndag

Dagens historie er om Triumftoget på palmesøndag. Og temaet er «Vi er på vinnerlaget». Det finnes en seier som er tilgjengelig for alle mennesker uavhengig av rase, kjønn eller sosial status. For ved korsets fot blir vi alle like. Like avhengig av nåde. Like høyt elsket. For Jesu seier er for alle! Til og med om vi gjennom livet kun opplever nederlag så roper hans seier høyere enn alle våre nederlag. Så til alle som kjenner seg mislykket, som tapere, som ikke gode nok: «Vi er på vinnerlaget! Jesu seier er vår seier!»















8 Jesus viser seg for Thomas

Dagens historie er Jesus viser seg for Thomas. Og temaet er «Vi kan se Jesus». Vi ønsker å se selv, slik tror jeg de fleste av oss har det. At Jesus er hos oss kan vi oppleve på en svært merkbar måte, gjennom å oppleve berøring av hans hellige ånd, men de aller fleste hverdager er han umerkelig til stede eller som en stille visshet og ro. Og ofte må vi helt enkelt stole på at han er her fordi han har jo lovt oss det! Da blir ordene hans til Thomas til hjelp og trøst: «Salig er den som ikke ser, men allikevel tror!» Men Jesus viste seg for Thomas når Thomas trengte det! Så la oss be om det samme, de dagene i livet vi trenger det: «La meg se deg Jesus!»









Recent Posts

See All
bottom of page