top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbibelen | Vår 1

Updated: Aug 29

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.








1 Josef og brødrene

Dagens historie er fortellingen om Josef og brødrene. Vi skal bevege oss gjennom Josef sin historie over tre samlinger i vår. I Josef sin berg og dalbane-historie så gjentas disse ordene: «men Herren var med Josef». Gjennom de tre samlingene så vil vi fokusere på Gud som er med oss og hjelper oss i det som er vanskelig. Det hele starter i dag med temaet: «Gud er der når alt går galt».











2 Josef i Egypt

Dagens historie er fortellingen om Josef i Egypt. Josef opplever at midt i all motgang han møter så er Gud med. «Men Herren var med Josef». I Egypt så møter Josef mye vansker og han blir utfordret hele tiden på hva som er riktig å gjøre. Men Josef blir stående oppreist, han velger i de vanskelige situasjonene å gjøre det rette. I Potifars hus, i fengselet, foran Farao. Han får kraft og hjelp til å gjøre det han selv mener er riktig for Gud. Dagens tema er nettopp det: «Gud hjelper og gir kraft». Og Josef blir stående i stedet for å falle!












3 Josef tilgir brødrene

Dagens historie er siste del av historien om Josef. Og om Josef som tilgir brødrene! Tilgivelse er så viktig, så herlig og iblant også veldig vanskelig. I en slik andakt for barn så er det imidlertid naturlig å snakke om den hverdagslige tilgivelsen. Det finnes dyptgående ting tilknyttet tilgivelse som har med dype svik, overgrep og andre vanskelige ting å gjøre. Det må vi ha i tankene når vi holder andakt over et slikt tema også for barn. Derfor er det fint å viktig å fokusere på det hverdagslige, men samtidig ha med noen ord om at noen ting er større og vanskeligere. For også her så er det slik at over tid, med hjelp av andre og med Guds hjelp så kan vi oppleve at «Gud hjelper oss å tilgi».














4 Jesus i tempelet

Dagens historie er om Jesus i tempelet. Når Maria og Josef omsider finner Jesus så sier han: «Visste dere ikke at jeg må være i min Fars hus». I salme 122 så står det: Jeg ble glad da de sa til meg: «Vi vil gå til Herrens hus.» Parallellen går til Jesu sine ord til Maria og Josef. Det er også dagens tema: «Vi vil gå til Herrens hus.» Og det er godt å oppleve og lære seg til at kirken, samlingen av mennesker som tror på ham, er et godt sted å komme og være fra man er ung av. Det var viktig for Jesus allerede som tolvåring!











5 Jesus blir døpt

Dagens historie er om Jesu dåp. Alle tegnefilmene i serien som tar for seg historien om Jesus starter med ordene: «Dette er Jesus. Guds sønn og verdens frelser!» I denne og neste samling skal vi se på nettopp det! Dagens tema er: «Jesus er Guds sønn». I historien om Jesu dåp så trer treenigheten frem. Den hellige ånd kommer over Jesus mens Gud vår fars røst fra himmelen sier: Dette er min sønn, den elskede. Alle tre personene i treenigheten i samspill. Jesus er både Gud og menneske, fullt ut begge deler. Det er et mysterium som vi ikke fullt ut kan begripe, men det lærer oss noe grunnleggende i vårt forhold til ham: Han vet hva det vil si å være menneske. Han lider med oss i vår svakhet, og er prøvet i alt på samme måte som vi, men uten synd. (Heb.4:15)












6 Påskehistorien

Dagens historie er bibelens store hovedfortelling, nemlig påskehistorien. Og dagens tema er: «Jesus er verdens frelser». Frelse er et stort og fantastisk begrep. Frelse omfatter deg og meg som enkeltmennesker og vårt forhold til Gud, «om du med din munn bekjenner at Jesus er Herre, og i ditt hjerte tror at Gud har oppreist ham fra de døde, da skal du bli frelst» (Rom.10:9), men frelse gjelder samtidig hele vår verden. «Alt det skapte sukker samstemt, som i fødselsrier» (Rom.8:22) En dag skal alt bli nytt, alt skal bli godt, det onde skal være over. Det er denne fremtiden Jesus åpner for oss med sin død og oppstandelse. Døden måtte gi tapt! Det onde måtte gi tapt! Jesus lever og vi skal leve! Han er verdens frelser!











7 Kristi himmelfart

Dagens historie er om Kristi himmelfart. Dessverre er det slik at dette er en ukjent dag og høytid for mange. Derfor er det så viktig at barn lærer om hva denne dagen er og betyr for oss! Det er jo en dag fylt med håp. Iblant så drar noen fra oss på reise langt av gårde, da er det jo så stor glede når dem kommer tilbake. Jesus kommer en dag tilbake til oss, det var løftet englene gav på himmelfartsdagen, hvilken glede!! Men frem til det har vi fått et oppdrag. Gå ut, fortelle, døpe, lære opp disipler. Jesus spør: Hvem kan jeg sende, hvem vil gå? Er vi ALLTID BEREDT? Dagens tema er nettopp det: «Alltid beredt!»











8 Historien om pinsen

Dagens historie er om pinsedag. «Den hellige ånd er hos oss» er temaet. Gjennom sin hellige ånd er Gud helt nær oss. Ikke langt borte, men helt nær. Nærmere enn pusten vår, så nær at han kjenner våre innerste tanker. Det er dette pinsedag minner oss om. Disiplene var etterlatt ensomme etter Kristi himmelfart. Samlet i bønn i ti dager. Men så skjedde det, vinden fylte rommet hvor de var samlet, tunger av ild satt seg på hodene deres, og så var Jesus der igjen. Ikke fysisk til stede med en kropp slik de hadde opplevd det før. Men i hjertet, helt nær. Ja nærmere enn før!









Recent Posts

See All
bottom of page