top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbibelen | Høst 1

Updated: Aug 29

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.








1 Skapelsen

Dagens historie er fortellingene om skapelsen. I tegnefilmen så er de to skapelsesfortellingene fra første mosebok kapittel en og to gjort til en. Hovedmålet med dagens tema er at barna skal vite at dem er skapt og villet av Gud og at ordene fra skapelsesfortellingen: «Gud så det var godt» også gjelder dem.














2 Adam og Eva

Dagens historie er fortellingen om Adam og Eva. Den historien gjentar seg i livene til oss mennesker. Vi gjør som Adam og Eva, spiser av den forbudte frukten, gjør de handlingene som skader vårt forhold til Gud, hverandre og oss selv. I andakten så er hovedmålet å vise at vi alle har feilet, og samtidig vite at det var derfor Jesus kom for å gi sitt liv for oss.











3 Noah og flommen

Dagens historie er fortellingen om Noah og flommen. Fortellingen er et stort forbilde på Guds redningsplan for oss: Jesus. Gjennom bibelens første fortellinger så kommer den store fortellingen om menneskers forhold til Gud til syne. Mennesket er skapt og elsket av Gud, men mennesket velger å gå sin egen vei. Men Gud har en redningsplan for oss! Å tro på Jesus er som å gå ombord i en ark eller en redningsbåt og så tar det oss trygt hjem til Gud.











4 Abraham og Lot

Dagens historie er fortellingen om Abraham og Lot. Abraham blir i bibelen løftet frem som en troshelt. Ja et forbilde for oss. Igjen og igjen så står han ovenfor vanskelige valg der han velger å stole på Gud. Hovedmålet med dagens tema er å oppmuntre til å stole på Gud selv i de situasjonene hvor det enkleste er å ikke gjøre det.











5 Den barmhjertige samaritan

Dagens historie er fortellingen om den barmhjertige samaritan. Helten i historien var samaritan, et folkeslag som iblant var fiender til jødene. De både trodde og tenkte annerledes. Jesus sjokkerer stort de som lytter med historien. Han kunne fortalt om noen som valgte å hjelpe samaritanere, og det hadde vært provoserende nok, men Jesus går enda lenger, han gjør fienden til helten! Dagens tema handler om å være barmhjertige, men også om det å se det gode i andre mennesker.











6 Den bortkomne sønn

Dagens historie er fortellingen om den bortkomne sønnen. Dette er en av de mest rørende historiene i bibelen. Den eneste gangen det fortelles om Gud som løper i bibelen er i denne fortellingen. Hvor faren i historien, som er et bilde på Gud, kommer sønnen løpende i møte. Målsetningen med temaet er å fortelle om Gud som ønsker oss så inderlig hjem om vi skulle komme bort fra ham











7 Fariseeren og tolleren

Dagens historie er fortellingen om fariseeren og tolleren. I innledningen til historien så står det at Jesus adresserte denne historien til dem som så på seg selv som rettferdige og som så ned på andre. En kort og tydelig historie om det å tore å være sann og ærlig med Gud. Det kan iblant kjennes vanskelig, vi vil jo aller helst være gode og vellykkede, men det er godt å kunne ha et åpent og ærlig forhold til Gud. Han er det trygt å være seg selv med. Han er det trygt å fortelle alt. Målsetningen med dagens tema er å gi barn en trygghet om nettopp dette. Jesus er vår beste venn!











8 Jesus og gjeterne

Dagens historie er juleevangeliet. Engelen på Betlehemsmarken fortalte at Jesu fødsel var «En glede for hele folket». Målsetningen med dagens tema er å fortelle om gleden vi har i Gud. Det er en glede som kommer utenfra oss selv og som vi kan ha, på tross av at livet iblant er vanskelig. Vi kan glede oss over Guds nærvær, Guds kjærlighet, Guds nåde og hjelp og fremtiden som venter med ham.











Recent Posts

See All
bottom of page