top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbibelen | Høst 3

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.








1 Davids bønner

Dagens historie er om Davids bønner. Og temaet er «Når jeg ber er jeg med Gud». Denne høsten så vil vi ha flere samlinger med fokus på bønn. For mange kan bønn være vanskelig fordi man ikke har så lett for å finne de rette ordene. Det er derfor fint å kunne bruke ferdige bønner i tillegg til det å be fritt. Salmenes bok har alltid vært kirkens bønnebok. I Davids og de andre salmistenes salmer så kan vi få hjelp til å sette ord på våre egne tanker og behov. Men det viktigste av alt er å vite at bønn ikke er en prestasjon, men det er helt enkelt konsentrert tid vi setter av til å være med Gud. Vi kan til og med bare være stille. For han vet allerede våre behov. Når vi ber så er vi med Gud.












2 Salomo ber om visdom

Dagens historie er Salomo ber om visdom. Og temaet er «Når jeg ber kan jeg fortelle alt». Det å vite at Gud alltid vet og ser kan for noen virke skremmende. Men med nåden som utgangspunkt så er det frigjørende og godt. Jeg slipper å leve i skjul. Han vet mine gode tanker og mine onde. Han vet jeg er et menneske som kjemper med fristelser og tvil. Vi kan komme med vårt kyrie eleison, Herre miskunn deg over oss, og i sin nåde så tar han oss imot. Det er godt å ha et ærlig, åpent og intimt forhold til Gud. Når jeg ber kan jeg fortelle alt!












3 Dronning Ester

Dagens historie er om dronning Ester. Og temaet er «Vi kan be i sammen».Dagens bibelfortelling er en helt spesiell fortelling. Ester reddet et helt folk, men før det kunne skje så ba folket i tre hele dager i sammen for henne. Som ung så var jeg svært syk og mange ba for meg. Kristne som jeg aldri hadde møtt til og med. Det gjorde inntrykk for livet. Jeg var en del av en stor familie! Noen ganger er jeg med å bære andre i bønn, andre ganger så bærer dem meg. Det er godt å be i sammen.















4 Den bortkomne sauen

Dagens historie er om den bortkomne sauen. Og temaet er «Fest i himmelen».Det er større glede over en synder som vender om, enn over de nittini andre som ikke trenger omvendelse, sier Jesus. Det å få noen hjem etter at dem har vært lenge borte er en fantastisk opplevelse. Enda sterkere er det når noen som har rotet seg inn i et vanskelig liv kommer seg ut av det og får startet på nytt. Og vi har helt sikkert kjære i tankene vi håper skal oppleve akkurat det. Fordi vi er så glad i dem. Den kjærligheten og lengselen er enda sterkere hos Gud. Han ønsker at mennesker som har kommet bort fra ham skal vende om å komme hjem til ham. Hver gang det skjer er det fest i himmelen!












5 Såmannen

Dagens historie er om såmannen. Og temaet er «Å høre og forstå». Er jeg god jord? Det har jeg tenkt på mange ganger i møte med denne lignelsen. For det kan i første omgang virke som noe vi ikke har kontroll over, enten så er vi det ene eller det andre, god eller dårlig jord. Men med Jesus sin forklaring blir det annerledes. Den gode jorden er de som hører og forstår. Ikke i forståelsen av at vi trenger å bli rakettforskere, men at vi forstår gjennom å handle på det vi har hørt. Vi kan velge å elske, å tilgi, å gi, å hjelpe, å følge. Og be han gi oss kraft til akkurat det, for det klarer vi jo ikke uten han. Men når vi gjør det, da er vi god jord. Ja, hjelp oss til å være det Gud!














6 Jesus helbreder en lam mann

Dagens historie er Jesus helbreder en lam mann. Og temaet er «Ta med din venn til Jesus». Evangelisering er et stort og vanskelig begrep for mange. Det kan virke som noe for spesialistene. Men igjen og igjen i bibelfortellingene så møter mennesker Jesus gjennom helt enkelt at venner eller familie tar dem med. Slik er det i dagens fortelling om den lamme mannen. Vennene finner vei, bærer, lager hull i tak, firer ned. De gjør noe arbeidskarer som dem kunne. Og vennen får møte Jesus og bli frisk. Det sørget Jesus for! Hvilke egenskaper eller hobbyer har du som du kan bruke i tjeneste for ham? Og hvem er vennene dine som du kan invitere til et kristent fellesskap, smågruppe, gudstjeneste?












7 Den takknemlige samaritan

Dagens historie er den takknemlige Samaritan. Og temaet er «Takk Jesus for det han har gjort». Det er så lett å glemme å takke og ta alt vi har for gitt. Denne bibelhistorien viser oss det. Ti stykker ble friske fra sykdomsplager de hadde hatt lenge og som gav dem veldig reduserte liv hvor de måtte leve helt isolert. Men tenk at kun en kom tilbake og takket Jesus. Men husker vi å takke? Vi lever i et fritt og godt land. Dagen i dag er en gave. Vi har hverandre. Jesus elsker oss og har gitt sitt liv for oss. Vi får være Guds barn. Vi har mat, varme og klær. Vi trenger å feire alt vi har fått!












8 Maria og Josef

Dagens historie er om Maria og Josef. Og temaet er «Gud ble menneske og forstår oss». Det store mysteriet i julen er at Gud ble menneske. Det er både vanskelig å forstå, men samtidig fantastisk flott. For det betyr at Gud ikke bare ser hvordan jeg har det, han vet hvordan jeg har det. Han føler ikke bare med meg, han føler som meg. Dette fordi han ble et menneske og ble prøvet i alt lærer bibelen oss. Så når jeg vender meg til ham i bønn er det ikke bare til en Gud langt borte, men til en Gud som er nær og som forstår meg. Som føler sammen med meg. Gud ble menneske og forstår oss.












Recent Posts

See All
bottom of page