top of page
  • Writer's pictureUng Baptist

Tegnefilmbibelen | Høst 2

«Tegnefilmbibelen» er et verktøy for å hjelpe menigheter, lokallag og familier til å gi barna det beste vi har: Troen på Jesus. Målgruppen er barn i skolealder(1.- 7. klasse, 6-12 år).


Ressursene er organisert i 6 moduler av et halvt år. Hvert tema har bibelfilm, andaktsfilm, hjelpeark for lederen og av og til en tegneoppgave for barna.








1 Moses blir født

Dagens historie er om Moses sin fødsel. «Gud har en plan med deg» er temaet. Moses vokser opp med Farao som sin bestefar. Tenk det! Det er spesielt å tenke på når Farao hadde til plan å drepe alle israelittenes nyfødte guttebarn. Men det er lang vei for Moses frem til den dagen han blir leder for israelsfolket. Han risikerte å bli drept som barn, vokser opp hos «fienden», deretter på flukt i mange år. Men gjennom alt hadde Gud en plan med Moses. Og alle etappene av livene hans, hvor meningsløse dem enn måtte ha opplevdes, var med å forme ham til den lederen han ble. Det er godt å vite for oss når vi ser på vårt eget liv. Alt tjener til det gode for dem som elsker Gud, sier Paulus. Midt i alt du opplever akkurat nå så vit at Gud har en plan med deg.















2 Moses redder Israelsfolket ut av Egypt

Dagens historie er om Moses som redder israelsfolket ut av Egypt. «Du er du og du duger» er temaet. Når vi leser historien om hvordan Gud kaller Moses så er det slående hvor gjenkjennelig og menneskelig Moses er. Ikke føler han at han er noe eller kan noe. Til slutt lar Gud broren Aron bli Moses sin talsmann. For Moses han kjenner seg ikke som noen ordets mann. Så hvorfor Moses? Kunne ikke Gud bare gitt hele oppdraget til Aron? Nei, Gud hadde valgt Moses til det. Til tross for utilstrekkelighet og svakhet. Eller kanskje var det derfor? Kanskje er det derfor han bruker helt vanlige folk som deg og meg? «Min nåde er nok for deg, for kraften fullendes i svakhet», var Herrens ord til Paulus. Og Paulus forstod: «Når jeg er svak, da er jeg sterk.» (2.Kor.12:9-10) Du er du og du duger!












3 Josva blir leder

Dagens historie er om Josva som blir leder. «Vær et godt forbilde» er temaet. Det er viktig med gode forbilder. Bibelen gir oss vårt beste forbilde Jesus, men det er også mange andre der vi kan lære av. Josva han lærer av Moses. Han ser hva Moses gjør, hvordan han leder og ser på nært hold Moses sitt forhold til Gud. Det var godt å ta med seg når Josva etterhvert skulle ta på seg det store ansvaret om å lede israelsfolket over Jordan og til løfteslandet. Å ha gode forbilder hjelper oss å være gode forbilder. Så ha gode forbilder og vær et godt forbilde!












4 Josva fører folket over Jordan

Dagens historie er om Josva som fører folket over Jordanelven. «Gud holder det han lover» er temaet. Det å stole på Gud er mange ganger vanskelig. Vi vil jo naturlig nok ha full kontroll på det meste i livet vårt. Men med alt hva livet her har å by på så er det helt umulig. Og vi vil oppleve både sorg og sykdom og vanskelige ting her. Men Gud har lovt å være med! Og en dag skal vi komme hjem til ham, der hvor alt er godt. Slik israelsfolket etter 40 år i ørkenen kom til landet de var lovt. Gud holder det han lover.












5 Jesus metter fem tusen

Dagens historie er om Jesus som metter femtusen. «Jesus gjør mye av det som er lite» er temaet. Jesus metter femtusen med fem brød og to fisker. «Men hva er det til så mange?», sa Andreas til Jesus, da han viste Jesus nista til det lille barnet. Men merk at Andreas viste Jesus det allikevel! På tross av at han selv tenkte det var så lite at det var unyttig. Denne historien oppmuntrer oss til å gi og gjøre det lille allikevel. Selv om vi selv tenker at det ikke betyr noe eller utretter noe. For Jesus, han kan gjøre mye av det som er lite.















6 Jesus helbreder en blind mann

Dagens historie er om Jesus som helbreder en blind mann. «Jesus viser oss hvem Gud er» er temaet. Hvordan er Gud egentlig? Det kan vi faktisk vite noe om. «Hvordan kan du vite det?», spurte noen med en annen religiøs bakgrunn meg en gang. Gud er uutgrunnelig, la det være sagt. Det er mye vi verken klarer å se, forstå eller fatte av hans storhet og allmakt. Vi ser ikke alt, men vi ser nok. For samtidig kan vi se Gud soleklart gjennom Jesus. «Ingen har noengang sett Gud, men sønnen har vist oss hvem han er» sier innledningen til Johannesevangeliet. Og vi kan vite at slik Jesus er, slik er Gud. Det Jesus gjør, gjør Gud. Slik Jesus elsker, elsker Gud. Jesus viser oss hvem Gud er.












7 Jesus stiller stormen

Dagens historie og tema er: «Jesus stiller stormen». Å oppleve storm i livet er en metafor vi kan kjenne igjen på så mange måter. Storm i møte med følelser som kjærlighetssorg, frykt, sinne. Storm i møte med endringer. Storm i møte med opplevelser som svik, tap, sykdom. Ja vi kjenner alle at livet inneholder mange stormer. Det stormer inne i oss og det stormer omkring oss. «Du må vekke Jesus», var det en eldre venn av meg sa til en kamerat som kom til ham med sine problemer. Denne vennen min var selv ikke kristen på dette tidspunktet, men han kjente historien om Jesus som stilte stormen. Og han så at for kameraten sin så var det kun her håpet lå. Jesus er med i stormene, Jesus fører oss gjennom stormene og Jesus stiller stormene. Det er godt å vite.












8 Jesus og de vise menn

Dagens historie er om Jesus og de vise menn, og «Jesus er et lys i mørke» er dagens tema. Tiden vi feirer Jesu fødsel er med å illustrere så flott betydningen av at han kom til oss. Midt i årets mørkeste og kaldeste tid så minner de vakre julelysene om at Jesus kom som et lys inn i en mørk verden. Og han kommer med lys inn i vårt liv. Han lyser opp og viser vei, han lyser opp tunge tanker, kan lyser opp i håpløshet og sorg. Han lyser opp dagen i dag, og viser oss at der fremme så venter en evighet med ham. Et sted hvor det ikke trengs lys av lampe eller sol, fordi Herren selv skal lyse for oss, forteller åpenbaringsboken med et sterkt bildespråk. Jesus er et lys i mørke!











Recent Posts

See All
bottom of page