En livsstil hvor tro praktiseres i hverdagen

I 2017 startet vi noe nytt. Ungkloster er bofellesskap hvor man søker sammen i bønn, måltider og tjeneste, der man deler det man har og lærer av hverandre. Det er en invitasjon til en annerledes hverdag med rytmer og rammer preget av fellesskap med hverandre og fellesskap med Gud. Vi kaller det Ungkloster – et nytt uttrykk for en eldgammel måte å følge Jesus på.

Tidlig om morgenen venter jeg på deg, Herre.
Dag etter dag strever jeg for deg, Herre.
Midt på lyse dagen tenker jeg på deg, Herre.
Når jeg taler og hviler, gleder jeg meg over deg, Herre.
Når jeg ber og leser, lærer jeg av deg, Herre.
Om natten og i søvne hviler jeg i deg, Herre.

– Ray Simpson

Elementer

Ryggraden i det vi gjør er fellesskapet – det hverdagslige fellesskapet med Gud og med hverandre.

Vi deler det vi har av mat og ressurser med hverandre, og med de lidende rundt oss.

Tjene hverandre i fellesskapet, tjene i menigheten og i lokalmiljøet: vi tror dette er slik Jesus inviterer oss til å leve.

Vi ønsker å la oss forme etter Jesu forbilde, og vi tror vi gjør dette ved å jevnlig samles rundt Bibelen og dele av hverandres og andres visdom.

I alt dette ønsker vi å vokse – som disipler, som mennesker og som fellesskap. Vi tror at vekst skjer i fellesskapet og ved å ha et disiplinert bønneliv der vi søker stillhet og Gud også hver for oss.

Rytmer

Vi ber sammen hver dag mandag til fredag, på tidspunkt som passer for fellesskapet. I tillegg til fellesbønn har hver person sin egen stilletid.

I Ungkloster har vi felles matinnkjøp. Vi søker å spise flest mulig måltider sammen, og at det jevnlig inviteres andre på middagsbesøk.

Det legges opp til avsatt tid for hvile i løpet av uka. Det kan være noen timer eller en dag, der Gud får fylle deg opp med energi og liv. I tillegg drar en på retreat eller lignende en gang i året.

Vi møtes ukentlig for å lære mer om Bibelen og det kristne livet. Vi samles om et gjennomgående tema for en begrenset tid, som stillhet, enkelhet, misjon, urettferdighet osv.

Når du er en del av Ungkloster, er det forventet at du deltar jevnlig i et gudstjenestefellesskap du selv velger.

I løpet av måneden skal du tjene noen timer i menigheten fellesskapet ditt er knyttet til. Dette kan være alt fra rengjøring og gartnerarbeid til barne-og ungdomsarbeid.

I løpet av en måned forventes det at en har flere treffpunkt med naboer og folk i lokalmiljøet. Gruppa hjelper hverandre til å gjennomføre dette.

Gruppa lager systemer for handling, rydding og renhold, og møtes jevnlig for å ta for seg praktiske spørsmål. Slik skaper vi sammen et sted der det er godt å bo og invitere til.

Hver måned vil koordinator eller annen veileder ha individuelle samtaler med hver enkelt i gruppa, som skal være til støtte og hjelp for den enkelte. Annenhver måned vil koordinator også ha en samtale med gruppa som helhet.

Vil du vite mer?

Besøk vår hjemmeside og finn mer informasjon om dette prosjektet og våre kontakter.

UngKloster

Fredrik

fredrik@ungbaptist.no

Støtt dette prosjektet!

Bli fast giver eller gi en engangsgave til Ung baptist, og du deltar i dette viktige arbeidet.